De Beste Verzorging
Wat is toner en wat doet het?

Wat is toner en wat doet het?

Geplaatst door 15-04-2023 15:29 door Sophie Jacobiatus

Huidverzorging is vaak een ingewikkelde wereld om door te navigeren, maar toner is snel een belangrijk onderdeel geworden van de meeste schoonheidsroutines. Slimme consumenten weten dat toner veel kan doen voor de algehele gezondheid en het uiterlijk van hun huid. Maar wat is toner, wat doet het en waarom moet je het gebruiken?

In de eerste plaats is toner een soort vloeibaar product dat bedoeld is om de huid te helpen reinigen. Het is eigenlijk een mengsel van water en actieve ingrediënten die vuil, olie en make-upresten die je bij het wassen van je gezicht niet hebt kunnen verwijderen. Het helpt ook de pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen en verkleint je poriën - beide kunnen leiden tot een betere huidgezondheid.

Toner helpt ook je huid gehydrateerd te houden, want het bevat humectanten, ingrediënten die je huid helpen vocht vast te houden. Het is ook een uitstekende manier om je huid voor te bereiden op je andere producten, zoals serums, moisturizers en zonnefilters.

Toner kan nuttig zijn voor alle huidtypes, maar is vooral belangrijk voor mensen met een vette of acnegevoelige huid. Het helpt namelijk overtollige oliën en vuil te verwijderen, waardoor de kans op puistjes afneemt. Bovendien kunnen mensen met een droge huid baat hebben bij hydraterende toners, omdat ze je huid helpen beschermen tegen uitdroging.

Wat betreft het aanbrengen kun je de toner het beste aanbrengen nadat je je gezicht hebt gewassen. Aanbrengen met een wattenschijfje is een goed idee, zodat het niet in je handen trekt. Je moet ook je andere producten opvolgen, te beginnen met je serum en eindigend met je moisturizer.

Het komt erop neer dat toner een belangrijk onderdeel is van je huidverzorgingsroutine. Het helpt overtollig vuil, olie en make-up te verwijderen, terwijl het ook de pH-balans van je huid beïnvloedt. Het is ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je andere producten, zoals serums en moisturizers, goed in je huid kunnen trekken. Bovendien laat het je gezicht fris aanvoelen en er op zijn best uitzien.