De Beste Verzorging
Wanneer en hoe vaak moet je toners gebruiken?

Wanneer en hoe vaak moet je toners gebruiken?

Geplaatst door 04-11-2021 16:14 door Sophie Jacobiatus

Toners worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om huidverzorgingsroutine. Veel mensen denken dat toners een nice-to-have product zijn, maar dat het niet nodig is. Dit is echter niet waar. Toners zijn een belangrijk onderdeel van een goed afgeronde huidverzorgingsroutine, en ze hebben een aantal behoorlijk indrukwekkende voordelen.

Toners zijn een vloeibaar product dat helpt de pH van je huid in balans te brengen. Ze bestaan meestal uit een combinatie van water, glycerine en alcohol, die samenwerken om onzuiverheden en overtollige olie van de huid te helpen verwijderen. Het kan ook helpen de olieproductie van de huid in evenwicht te brengen, waardoor de huid er gezond en stralend uit kan blijven zien. Wanneer en hoe vaak moet je een toner gebruiken? Dat hangt echt af van je huidtype en het product dat je gebruikt. Mensen met een vette huid moeten twee keer per dag een toner gebruiken om de olieproductie onder controle te houden en de huid in balans te houden. Voor mensen met een droge huid moet je om de dag een toner gebruiken. Zorg ervoor dat je een toner gebruikt die speciaal voor jouw huidtype is samengesteld, zodat hij je huid niet van zijn natuurlijke vocht ontdoet.

Wanneer je een toner gebruikt, zorg er dan voor dat je het gebied rond de ogen vermijdt. Begin altijd met een gereinigd gezicht en bevochtig een wattenschijfje lichtjes met de toner. Druk het zachtjes aan op de delen van je gezicht die het nodig hebben en zodra het in de huid is opgenomen, ga je naar het volgende gebied. Blijf dit herhalen tot je gezicht bedekt is.

Het gebruik van een goede toner kan een enorm verschil maken in de algehele gezondheid van je huid. Houd in gedachten dat ieders huid anders is en dat je de frequentie van gebruik en het type toner moet aanpassen aan je eigen individuele behoeften.