De Beste Verzorging
Tips voor huidverzorging in de zomer: Haal het beste uit je persoonlijke verzorgingsroutine

Tips voor huidverzorging in de zomer: Haal het beste uit je persoonlijke verzorgingsroutine

Geplaatst door 01-12-2020 14:14 door Sophie Jacobiatus

Als de warme, heldere dagen van de zomer naderen, kan dat een tol eisen van onze huid. Hoewel het seizoen vreugde en plezier brengt, kan het ook een grote uitdaging zijn voor onze huidverzorgingsroutine, vooral als je er op je frisst en je mooist uit wilt zien tijdens die zonnige dagen.

Nu is het tijd om wat extra huidverzorging in je routine op te nemen om het beste uit je huid te halen. Hier zijn enkele zomerse huidverzorgingstips om je te helpen het beste uit je persoonlijke verzorgingsroutine te halen.

Begin met zonnebrandcrème. Niets is erger dan een leerachtige huid op latere leeftijd en zelfs vroegtijdige rimpels! Zorg ervoor dat je, voordat je elke dag het huis verlaat, een zonnebrandcrème met een breed spectrum hebt aangebracht. Kies er een met een SPF van minstens 15 voor regelmatig blootgestelde gebieden, en een SPF van minstens 30 voor het gezicht, de hals en andere gebieden die vaak de meeste directe zon zien.

Drink water. Houd je huid van binnenuit gehydrateerd. Zorg dat je de hele dag door voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven en je huid er gezond en stralend uit te laten zien. Streef naar minstens acht glazen water per dag om je huid in topvorm te houden.

Blijf koel. Investeer in een spuitfles die je kunt vullen met koud water en in de koelkast kunt bewaren. Als het echt warm wordt, besproei je jezelf met koud water om je huid koel te houden en je prettig en fris te voelen.

Verwen jezelf met een wekelijks gezichtsmasker. Hydraterende maskers die wekelijks worden aangebracht trakteren je huid op de broodnodige hydratatie. Zorg ervoor dat je maskers kiest met ingrediënten als hyaluronzuur, glycerine en natuurlijke oliën om maximale hydratatie voor je huid te garanderen.

Vergeet vochtinbrengende crème niet. Tijdens de zomermaanden is niets verfrissender dan het aanbrengen van lotion of moisturizers met aloë vera of essentiële oliën zoals kokos-, jojoba- of arganolie. Dit kan helpen om het natuurlijke vocht van je huid te behouden en je koel te houden in de warmere maanden.

Door bovenstaande tips te volgen, zou je op de goede weg moeten zijn om deze zomer het beste uit je persoonlijke verzorgingsroutine te halen. Je huid zal er blij mee zijn!