De Beste Verzorging
Natuurlijke alternatieven voor commerciële huidtoners

Natuurlijke alternatieven voor commerciële huidtoners

Geplaatst door 24-11-2021 14:07 door Rianne Wesselink

Ons is allemaal verteld dat we na het wassen van ons gezicht een toner moeten gebruiken om de natuurlijke balans van oliën in de huid te herstellen. Toners helpen immers om je huid gehydrateerd te houden en de natuurlijke pH-balans van je huid te herstellen.

Maar met de opkomst van zoveel merken die hun product aanprijzen als het antwoord op je huidproblemen, kan het verleidelijk zijn om deze producten te kopen en te gebruiken, ondanks hun mogelijk schadelijke ingrediënten. Veel van deze toners bevatten chemicaliën die meer kwaad dan goed kunnen doen.

Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke alternatieven die je als huidtoner kunt gebruiken. Bekijk onze lijst met natuurlijke huidtoners en hoe je ze kunt gebruiken om je huid er gehydrateerd en gezond uit te laten zien.

De eerste natuurlijke huidtoner is tea tree water. Tea tree water wordt gemaakt door tea tree bladeren te laten weken in kokend water, waardoor een vloeibaar extract ontstaat. Deze vloeistof kan dan gebruikt worden als huidtoner en kan helpen bij het behandelen van ontstekingsplekken, het verminderen van de olieproductie en het verwijderen van vuil dat in de poriën vastzit.

Een andere natuurlijke huidtoner is appelciderazijn. Het is een geweldige geheel natuurlijke huidtoner vanwege zijn zuurgraad, die de pH-waarde van je huid in evenwicht helpt brengen. Zorg er wel voor dat je de azijn verdunt voor gebruik.

Lavendel essentiële olie is ook een van de natuurlijke huidtoners die je kunt gebruiken. Het helpt de huid te verstevigen en geeft een lekkere geur, en biedt tevens zachte schimmelwerende en antiseptische voordelen.

Tenslotte kan rozenbottelolie ook gebruikt worden als natuurlijke huidtoner. Het helpt roodheid te verminderen, de elasticiteit te herstellen en rimpels te verminderen. Het helpt ook de vette huid in balans te brengen.

Deze zijn slechts enkele van de natuurlijke alternatieven die je kunt gebruiken om je huid te tonifiëren zonder je toevlucht te nemen tot agressieve chemicaliën. Ze bieden veilige, natuurlijke oplossingen om je natuurlijke pH-balans en hydratatie van je huid te herstellen. Of je nu een natuurlijke huidtoner gebruikt of een in de handel verkrijgbare, het is belangrijk om niet te vergeten je huid de verzorging te geven die ze nodig heeft om er op haar best uit te zien en aan te voelen.