De Beste Verzorging
Inzicht in de verschillende soorten toners

Inzicht in de verschillende soorten toners

Geplaatst door 21-01-2023 09:01 door Rianne Wesselink

Toners zijn belangrijke huidverzorgingsproducten die de huid helpen zuiveren, verfrissen en in balans brengen. Ze bevatten vaak ingrediënten als antioxidanten, plantaardige stoffen en zuren, waardoor ze populair zijn voor alle huidtypen. Maar met zoveel verschillende soorten toners op de markt kan het verwarrend zijn om te weten welke geschikt is voor de behoeften van je huid.

Adstringerende toners zijn zeer geschikt voor mensen met een vette huid. Ze bevatten meestal alcohol of toverhazelaar, die effectief zijn in het verwijderen van overtollig vet van de huid. Ze kunnen echter ook uitdrogend zijn, dus als je een gevoelige huid hebt, moet je ze spaarzaam gebruiken.

Hydraterende toners zijn het beste voor de droge en gemengde huid. Ze bevatten meestal hydraterende ingrediënten als aloë vera, glycerine en hyaluronzuur, die helpen vocht in de huid te trekken en het evenwicht te herstellen.

Exfoliërende toners zijn bedoeld om dode huidcellen te helpen verwijderen. Ze bevatten vaak chemische exfolianten zoals glycolzuur en melkzuur, die kunnen helpen overtollige olie en bacteriën op te ruimen en tegelijkertijd zachtjes de opbouw van de huid te verwijderen.

Verhelderende toners hebben ingrediënten als kojizuur, vitamine C en natuurlijke extracten die helpen de teint te egaliseren en verkleuring te verminderen.

Kalmerende toners zijn geweldig voor mensen met een gevoelige of snel geïrriteerde huid. Ze bevatten vaak kalmerende ingrediënten als kamille, lavendel en rozemarijn om ontstekingen te helpen verminderen.

Toners met antioxidanten kunnen voor alle huidtypen gunstig zijn, maar zijn vooral nuttig voor wie veel buiten is of aan veel vervuiling wordt blootgesteld. Ze zitten boordevol antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen vrije radicalen en omgevingsstress.

Ongeacht je huidtype is er een toner die aan je behoeften voldoet. Neem de tijd om je huid te begrijpen en de juiste toner te vinden die je kan helpen de stralende teint te krijgen die je wenst.