De Beste Verzorging
Hoe maak je thuis je eigen doe-het-zelf toner

Hoe maak je thuis je eigen doe-het-zelf toner

Geplaatst door 11-03-2022 16:26 door Sophie Jacobiatus

Bij huidverzorgingsroutines is toner een must! Het maakt je huid helderder, verbetert de algehele teint en helpt vuil, oliën en onzuiverheden te verwijderen die je reiniger niet heeft weggenomen. Maar voor degenen onder ons met een budget zijn DIY toners een geweldige manier om geld te besparen en dezelfde voldoening te krijgen als in de winkel gekochte toners. In deze blogpost onderzoeken we hoe je thuis je eigen DIY-toner kunt maken!

De eerste stap is beslissen welke ingrediënten je voor je toner wilt gebruiken. Enkele goede ingrediënten om op te nemen zijn toverhazelaar, appelciderazijn, tea tree olie en essentiële oliën. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals glycerine, aloë vera, of rozenwater. Elk van deze ingrediënten zal je huid verschillende voordelen bieden.

Wanneer je eenmaal je ingrediënten hebt gekozen, moet je ze samen mengen. Om het gemakkelijker te maken kun je ze mengen in een blender of een automaat. Begin met het mengen van één eetlepel toverhazelaar met één eetlepel appelciderazijn en één eetlepel tea tree olie. Als alles gemengd is, kun je er 10-20 druppels van de door jou gekozen essentiële oliën aan toevoegen.

Als je al je ingrediënten hebt gemengd, moet je ze bewaren in een glazen fles of container. Zorg ervoor dat de container goed is afgesloten. Je kunt ook een spuitfles gebruiken voor een gemakkelijke toepassing. Zodra je klaar bent om je toner te gebruiken, spuit je een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en breng je het aan op je gezicht of een ander gebied dat je wilt aanpakken.

Het maken van je eigen DIY toner kan je niet alleen helpen geld te besparen, maar het kan ook een gezondere optie zijn voor je huid. Zorg er alleen voor dat je hoogwaardige ingrediënten gebruikt en test altijd een kleine hoeveelheid van de toner op je huid om er zeker van te zijn dat je geen allergische reacties hebt. Met dat in gedachten kun je een toner hebben die je huid er gezond en mooi uit laat zien!