De Beste Verzorging
Het belang van toners in de winterhuidverzorging

Het belang van toners in de winterhuidverzorging

Geplaatst door 10-05-2022 14:55 door Rianne Wesselink

Nu het winterweer begint in te vallen, is het tijd om je winterhuidverzorgingsroutine tevoorschijn te halen. Hoewel moisturizers en serums essentiële onderdelen zijn van elk huidverzorgingsregime, mag je de belangrijke derde pijler-toner niet vergeten.

Toner is een van de beste manieren om droogheid tijdens de wintermaanden tegen te gaan. Het helpt om de natuurlijke pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen, de hydratatie te verbeteren, roodheid en irritatie te verminderen, en eventueel achtergebleven vuil en make-up van je huid te verwijderen. Bovendien zitten toners vaak vol met belangrijke ingrediënten om de huid te helpen kalmeren en voeden. Zoek naar toners die speciaal voor de winter zijn ontwikkeld, want die bevatten ingrediënten als hyaluronzuur en glycerine om het vocht vast te houden, en ook antioxidanten en vitaminen die helpen beschermen tegen negatieve milieu-invloeden.

Een toner moet worden aangebracht na het reinigen, maar vóór je je serums en moisturizers aanbrengt. Hoewel het contra-intuïtief lijkt, zijn toners eigenlijk niet uitdrogend, omdat ze het talggehalte van je huid regelen. Ze egaliseren ook je huidskleur, zodat je gezicht er gelijkmatiger en gezonder uitziet.

Tenslotte kunnen bepaalde soorten toners resterende oliën en resten uit je omgeving, zoals verontreinigende stoffen en rook, opdweilen die door regelmatig wassen en reinigen niet worden opgevangen. Als je veel voorkomende huidproblemen hebt, zoals acne, zijn er ook speciaal samengestelde toners die je kunnen helpen de effecten ervan te bestrijden.

Winterhuid kan een uitdaging zijn, maar met een goede toner is het beheersbaar. Zorg ervoor dat je een toner kiest die past bij je huidtype en die de ingrediënten bevat die je nodig hebt voor bescherming en hydratatie. Bij regelmatig gebruik kun je deze winter uitkijken naar een heldere, getonifieerde en goed gehydrateerde huid.