De Beste Verzorging
De bestanddelen van persoonlijke verzorging analyseren om schadelijke ingrediënten te vermijden

De bestanddelen van persoonlijke verzorging analyseren om schadelijke ingrediënten te vermijden

Geplaatst door 04-05-2020 17:04 door Ferry Muts

Doelgericht inkopen in persoonlijke verzorging is steeds belangrijker geworden nu we ons meer bewust worden van de enorme milieu- en mogelijke gezondheidsrisico's van onze schoonheidsproducten. De tijd nemen om de bestanddelen van persoonlijke verzorgingsproducten te analyseren om potentieel schadelijke ingrediënten te verwijderen is van het grootste belang.

De eerste stap bij het onderzoeken van persoonlijke verzorgingsproducten is vertrouwd raken met de belangrijke veiligheidstermen en voorschriften die ermee samenhangen. Dit houdt ook in dat je begrijpt wat de gangbare termen en afkortingen betekenen, zoals "parfum", "parabeenvrij", "ftalaatvrij" en "FDA goedgekeurd". Ze worden gebruikt om bepaalde voorschriften en normen aan te duiden, deze kennis is ongelooflijk nuttig bij het nemen van beslissingen over wat te kopen.

Ten tweede, maak jezelf vertrouwd met de gebruikelijke ingrediënten die gebruikt worden in persoonlijke verzorgingsproducten. Dit kunnen dingen zijn als conserveringsmiddelen, geurstoffen, zonnefilters, talk en petrolatum. Doe wat onderzoek naar elk van deze ingrediënten en zoek uit welke mogelijk gevaar voor de gezondheid of irriterend kunnen zijn. Let ook op waarschuwingen of terugroepacties van de FDA.

Zoek ten derde naar biologische of natuurlijke producten die vrij zijn van synthetische chemicaliën en geurstoffen. Natuurlijke schoonheidsproducten bevatten vaak organische extracten, essentiële oliën en andere natuurlijke ingrediënten die niet aan hoge temperaturen zijn blootgesteld. Ze hebben ook veel minder kans op irriterende of schadelijke ingrediënten.

Met een paar eenvoudige stappen kun je je persoonlijke verzorgingsproducten onder controle krijgen en het risico van mogelijk schadelijke ingrediënten verminderen. Door de tijd te nemen om de bestanddelen van persoonlijke verzorgingsproducten te analyseren, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen en ervoor zorgen dat je producten veilig en gezond zijn.