De Beste Verzorging
Alles wat je moet weten over verschillende soorten toners

Alles wat je moet weten over verschillende soorten toners

Geplaatst door 13-10-2021 17:57 door Rianne Wesselink

Er zijn zoveel verschillende soorten toners op de markt, dat het moeilijk kan zijn om alle verschillende opties bij te houden. Een toner is een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine voor het behoud van een gezonde en stralende huid. Het helpt de huid voor te bereiden op meer geavanceerde behandelingsproducten, zoals serums en crèmes, door resten en oliën van de dag te verwijderen en de huid voor te bereiden op een betere opname van andere producten. Het type toner dat je gebruikt kan worden bepaald door je huidtype en behoeften. Laten we met dit in gedachten eens kijken naar de verschillende soorten toners en wat ze bieden.

Het eerste type toner is een hydraterende toner. Deze zijn het beste voor droge en/of gevoelige huidtypes. Hydraterende toners zijn meestal alcoholvrij en bevatten ingrediënten als hyaluronzuur, natuurlijke oliën en glycerine om het vochtgehalte van de huid in balans te houden. Ze helpen hydratatie in te sluiten en voorkomen dat de huid uitdroogt, terwijl ze een boost van voedende voedingsstoffen geven.

Het tweede type toner is een zuiverende toner. Klarende toners zijn zeer geschikt voor acnegevoelige en gecombineerde huidtypes. Deze toners helpen te zuiveren en diep te reinigen door overtollige oliën en oppervlaktevuil te verwijderen. Ze bevatten meestal actieve ingrediënten als salicylzuur en glycolzuur om problemen als mee-eters en puistjes aan te pakken.

Het derde type toner is een verhelderende toner. Deze toners helpen de huidskleur te egaliseren en donkere vlekken of verkleuringen weg te werken. Verhelderende toners bevatten ingrediënten als niacinamide, vitamine C en alfahydroxyzuren. Ze werken om tekenen van veroudering zichtbaar te verminderen en de algehele uitstraling van de huid te verbeteren.

Het vierde type toner is een anti-aging toner. Als je fijne lijntjes en rimpels wilt verminderen, dan is dit de toner voor jou. Anti-aging toners bevatten collageenversterkende ingrediënten zoals peptiden en antioxidanten om de tekenen van veroudering in de kiem te smoren.

Ongeacht je huidtype is er zeker een toner die perfect is voor jouw behoeften. Toners kunnen een geweldige manier zijn om je huid een extra boost van hydratatie, zuivering en voeding te geven. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een toner rekening houdt met je huidtype en behoeften, zodat je er het maximale voordeel uit kunt halen.